USUI SHIKI RYOHO - Usui Reiki

Usui Naturliga Helande Metod

Information om Usui Reiki 

Reiki främjar balans, välbefinnande, harmoni och andlig utveckling.

Reiki i sig härstammar flera tusen år tillbaka i tiden och är en spirituell läkande energi för alla plan: känslomässigt, fysiskt, mentalt och andligt. Reiki energin rör sig genom tid och rum som hjälper en att läka och rensar energiflödet, balanserar chakrasystemet och arbeta på både djupa nivåer av medvetande och subtila energifält. Reikienergin hjälper till att rena negativa spår av det förflutna på cellulär nivå.

Reiki fanns långt innan Mikao Usui skapade Usui shiki ryoho. Mikao Usui blev själv initierad av reiki källan när han satt på berget Mount Kurama och utförde en fastande retreat för sig själv för att finna sig själv och sitt kall, dag 21 blev han träffad av ett ljussken/blixt som gjorde honom medvetlös. Några timmar senare när han vaknar upp känner han en otrolig kraft inom sig, vilket var reiki energin. Från där och då, från1922 slapade han Usui Reiki, som andra fortsatte utveckla efter hans bortgång 1926. 

Sensei Mikao Usui härstammar ifrån en samuraj familj med buddistisk bakgrund. Han levde efter Ikigai, vilket handlar om känslan av meningsfullhet i livet. Att man är på rätt väg, i ett viktigt sammanhang, grundat i den man är. Så han började hjälpa människor att hitta sin ikigai genom att frigöra energier som höll dem tillbaka. Energier som satt sig som blockeringar i de undermedvetna som i sin tur skapar fysiska och mentala besvär. 

Usui Reiki kommer från Japan och är en gammal österländsk energimedicinsk metod som idag anses vara en friskvårdsbehandling för att både hjälpa sig själv och andra.

Reiki är en mjuk och samtidigt effektiv metod vid till exempel smärta, stress, ångest samt fysiska och mentala spänningar. 

Reiki är en holistisk behandlingsmetod, som utgår från att kropp och psyke är en helhet genom att stimulera den naturliga läkningsförmågan. En Reiki behandling ger djupavslappning och syftar till att reducera stress och hjälpa kroppen tillsjälv läkning på alla nivåer: psykiskt, fysiskt och andligt.

Reikienergin arbetar på flera plan samtidigt, dels genom den fysiska beröringen, som aktiverar "må-bra-hormoner" i kroppen som till exempel oxytocin, dels genom kroppens subtila energisystem på samma sätt som exempelvis akupunktur och akupressur. Likheter finns även med terapier som Rosenmetoden, som går ut på att smärtsamma minnen lagras i kroppen i form av fysiska spänningar och blockeringar, och genom beröringen löser man upp spänningarna och klienten kan då släppa taget om det som orsakade smärtan från början.

När man utsätts för trauma, eller känner rädsla, oro eller stress så lagras detta som minnen i vår kropp och i vårt undermedvetna, om man inte omgående jobbar med dessa ting när de uppstår. Det är då de skapas blockeringar både fysiskt, mentalt, emotionellt och andligt hos oss. Kanske har du hört talas om cell- och muskelminne. Kroppen lagrar våra minnen. När man får reiki så frisläpps en del som ligger i det undermedvetna och lyfter de till ytan för att sen frisläppa de.

Reiki hjälper en att hitta ett inre lugn och de hjälper kroppen i sin tur att slappna av. När Usui skapade denna metod var de med avsikt att hjälpa andra att hitta sin inre balans, stillhet och frid. De ledde till att hitta meningen med livet. Att njuta av att leva.  Han levde själv efter Ikigai - Ikigai handlar om känslan av meningsfullhet i livet. Det handlar om närvaron av meningsfulla aktiviteter och upplevelser i vardagen. Om de ögonblick som gör att livet i sin helhet blir ett gott liv. Att man är på rätt väg, i ett viktigt sammanhang, grundat i den man är.

Reiki Healing är mycket effektivt vid depression, stress, oro, utbrändhet och sömnbesvär kan även till fördel användas vid allergier och kronisk värk som fibromyalgi och olika reumatiska sjukdomar. Kan även ge goda resultat när det gäller ryggont, migrän, och mensvärk.

Viktigt att lyfta är att Reiki botar inget, utan reiki kan frigöra viss stress och smärta. Man upplever sig mer lugnare. Reiki lägger sig som ett rosa moln har flera beskrivit de som. Sen att de händer att åkommor försvinner beror på kroppens läkningsprocess och de förändringar man kanske gör för att må bättre.

Effekten av en Reiki kan upplevas lite olika från gång till gång. Vissa människor upplever att de ser inre bilder och färger under behandlingens gång, de flesta brukar somna till och blir mycket avslappnade. Efteråt känner man sig utvilad och balanserad

Vad kan man förvänta mig av behandlingen?

Eftersom Reiki energin renar kroppen från gifter kan fysiska avgiftningssymptom uppstå tex. rinnande ögon, slem i halsen, ökad urinavgång. Utrensningen är kroppens naturliga medel för att uppnå hälsa. Man kan få nya idéer och visioner, och hitta lösningar på sina problem, och det är inte ovanligt att man får mod att ta vissa avgörande steg till förändring som att byta arbete, sluta röka, börja motionera, bli vegetarian eller börja meditera. Reiki är helt ofarligt och kan inte överdoseras.

En reiki behandling ger dig bland annat:

• avslappning

• hjälp att frisläppa känslor

• minskad stress

• ökad medvetenhet /självkännedom

• emotionellt lugnande

• balansering /förstärkning av energiflödet

• ökad kreativitet

• utrensning av gifter och slaggprodukter

• snabbare naturlig läkning

• smärtlindring

• Förhöjt Immunförsvar

För mig som Reiki utövare och master så är reiki inte bara en healing metod, de är en livsstil när man förstår helheten i reiki.

Reiki olika steg.

Reiki består av flera olika steg. Reiki steg 1 är gunden där du lär dig enkla tekniker till att hela dig själv och andra. Reiki steg 2 är fortsättning där du lär dig djupare helande tekniker samt att här får du lära dig att skicka på distans och resa i tiden. Reiki 3 består av 2 steg kan man säga där del 1 är Reiki art där du lär dig kirurgisk healing bl.a. och del 2 består av Reiki master som menas att man blir lärare inom reiki och du har all verktyg som Usui reiki kan erbjuda. 

Man väljer själv hur många steg man vill gå. Handlar de bara om att ge sig själv och ev. andra läkande och balanserande reiki så räcker de att gå steg 1. Men som många med mig så rekommenderas de att man går reiki 1 och 2 för att få med sig lite djupare tekniker och allt fler har intensivkurs under en helg för båda stegen om man går utbildningen fysiskt.

Att gå dem 2 sista stegen så rekommenderas de att de går ca 4-6månader minst emellan från steg 2. Allra oftast kör man reiki art och master stegen ihop under en helg.

Man känner bäst själv. Vissa räcker de med något steg, för andra vill man gå hela vägen för att bli komplett och hel med reikins magiska energi. Flera går master steget för sin egen skalle och inte för att lära ut till andra.

För varje steg ökar man reiki frekvensen och energin. Precis som på bilden ovanför så kan du se hur energin ökar för varje grad. Men vad lär man sig i varje grad kanske du undrar, här kommer lite grann vad varje steg innehåller. I Reiki 3 lär man sig art och master på samma gång. 

Reiki 1

Grunden/Historien

Ikigai

Självhealing

Healing till andra

Gassho meditation

Handpossitioner

Handscaning

Reiki till djur

Reiki till växter

Reiki till hemmet

Reiki till Energifältet

Joshin Kokyu ho

Hatsurei Ho

Avprogramering

Avgiftning

Reiki Yoga Nidra

Reiki 2

3 symboler & mantra

Ögonhealing

Andas ut symbol

Beskära energi

Beskära band

Skicka distans reiki

Tidsresa

Rena platser

Läka känslor

Sei he ki - kapa mönster

Blodrengörning

Hela magen

Reiki Yoga Nidra

Läka tidigare liv

Rena DNA systemet

Beskydd

Reiki konst - Avancerad Reiki Terapi

1 master symbol

1 symbol

Andlig kirurgi

Aura rening

Aura massage

Reikimeditation

Reikirörelse

Reiki promenad

Fler helande symboler

Återställa fröet som man planterat och kommit i obalans

Reiki 3 - Master

Att bli lärare

1 master symbol

Helande initering

Initering ceremoni

violetta andningen

Master meditation

Att leda kurs